lördag 12 juni 2010

Kroppen vs. träningsplaneringen

Planeringen säger 300-metersintervaller med 3 minuters vila, kroppen säger sova - ingen vinner. Efter några stressiga dagar med mycket jobb, svårt att slappna av och skolavslutningar i kubik väljer jag att kompromissa. Ett - med facit i hand - energigivande skogspass i lugnt tempo på Järvafältet. Det kommer dagar då det är bättre läge att bryta ner...

3 kommentarer:

  1. Hej Dan!
    Vad du är ambitiös med din träning! Jag blir alldeles imponerad!

    Snälla, kan du inte ge ett råd till en stackare som hela livet bara har sprungit - aldrig tagit tid - aldrig tränat intervall - aldrig läst träningstips - bara lunkat på? Jag inser när jag läser din blogg att man kanske borde ha lite mer ambition och kanske borde jag utveckla min löpning något. Tommy gav några muntliga intervalltips på dopet som jag glömt (mellan lyktstolpar någonting....).

    Kan jag göra något enkelt där jag fortfarande kan sticka iväg i tanken (tycker det är halva charmen med löpningen att tankarna flyger iväg och man glömmer stressigt jobb och alla måsten)?

    Jag kör hyfsat långa pass på låååång tid. Tilläggas bör väl också att jag aldrig har haft några problem med skador - som jag ser är ett problem för många.

    Jag vill också kunna ha med hunden - gör det blir jag och han glad av!

    Jag kör nu mellan 10-15 km per tillfälle.

    Jag tar chansen när man har proffs i släkten.

    Oj, här var en gammal bild på hela familjen på mitt Googlekonto. Ja ja, den får gå.

    Helt OK om du inte vill vara löpningsrådgivare också..:)

    /Kusin Vitamin Annika

    SvaraRadera
  2. Hej

    Två veckors historik på jogg.se är lite lite som information om din träningsbakgrund ;-)

    Men, som jag förstått det springer du lugnt och rätt länge, samma fart hela tiden. Ett första steg kan vara att lägga in en fartlek i veckan, försiktigt utan att ta i för mycket de första gångerna.

    Fartlek ska som namnet antyder vara lustbetonat. Värm upp som vanligt 2-3 kilometer, stretcha lite, spring sedan en femkilometersrunda eller liknande där du spontant lägger in fartökningar precis där du själv känner för det, 4-6 stycken kan vara lagom. Det kan vara 15 sekunder, det kan var 2 minuter, det kan vara ett backkrön som ska besegras. Farten behöver inte vara jättehög, men lite mer kvalitet i löpningen än normalt. Hunden kan vara med!

    Träningsupplägg kan jag prata länge om, men det får bli senare. Fortsätt skriva på jogg.se så får jag lite mer att gå på :)

    SvaraRadera
  3. Hej och tack!
    Jag ska fortsätta lägga in på jogg.se. Har precis upptäckt detta ställe.....och orkar inte ge mig på en rekonstruktion av träningarna. April var dock en bra månad eftersom vi hade två veckors semester i Västindien och då sprang jag 10 st 9km-pass....dock samma lunk varje dag....men i bergen....

    Om jag vågar ska jag börja lägga in lite tider på jogg.se så småningom.

    TACK och tack...lustbetonat låter bra!

    Samuel kikar över axeln och säger att jag inte ägnar mig åt en kommentar utan en uppsats, så jag får sluta nu.

    /Annika

    SvaraRadera