söndag 6 juni 2010

Tjuvstarter i Minimaran :-)



Minimaran visar som vanligt upp entusiasm och löpglädje. Det som är nytt i år är den uppenbara ivern i startögonblicket. Ett par, tre tjuvstarter hinner jag se på den lilla tid jag vistas i området. Fler än en liten nervös löpare som på klassiskt vasaloppsmanér sliter upp det rödvita bandet och sticker iväg innan skottet ljuder. Inget att uppmuntra kanske, men ändå något som får mig att flina. Friidrottskommentatorn Peter Häggström försöker hålla ordning i leden och skapar om inte annat god stämning med småprat, korta intervjurundor och ett och annat skämt.
- Starten har precis gått för klass pojkar 14 och självaste Zlatan ger sig iväg. Nej, han är väl för gammal, men hans tröja är med i alla fall, säger han när Gustav har sprungit ett tiotal meter med namnet Ibrahimovic i tryck på ryggen.

Andra friidrottscelebriteter som skymtar i skogarna är de svenska rekordhållarna Johnny Danielsson (bilden) och Anders Gärderud.

Fem år i rad har vi haft något av familjedag vid Stockholms stadion och Minimarans medaljer i olika färger är hett eftertraktade hemma, ja samlarobjekt mer eller mindre. Båda barnen är nöjda och glada efter loppet och redan i bilen hem pratas det om nästa lopp - lilla Midnattsloppet kanske - men träning, behövs det verkligen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar